Vesienhoito

Kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelmassa tulee huomioida muut valtakunnalliset hoitosuunnitelmat, joista Inkoon kalatalousalueella tärkeimmät ovat kansallinen lohi- ja meritaimenstrategiaItämeren meritaimenen vesistökohtaiset elvytys- ja hoitosuunnitelmatkansallinen rapustrategia sekä kansallinen kalatiestrategia.

Ingarskila

Kalatalousalue on viime vuosina osallistunut taloudellisesti Ingarskilan vesistön kunnostamiseen. Pro Inkoo on ollut vetovastuussa kunnostuksista. Kalatalousalue osallistui myös hankkeeseen tarkistamalla kieliasun ja asiasisällöt Ingarskilan taimenesta kertovissa kylteissä, jotka yhdistys on painattanut ja pystyttänyt. Luonnonvarakeskus toteaa tiedotteessaan 4.3.2022 että kutu- ja poikasalueiden perustamisella vesistössä on ollut selkeä positiivinen vaikutus poikastiheyksiin. Vuonna 2021 yksikesäisten taimenpoikasten tiheys oli 67 yksilöä per 100 neliömetriä. Tätä pidetään hyvänä tuloksena.

Voit lukea lisää Ingarskilanjoen taimenen kutupaikkojen kunnostuksista Pro Inkoon jäsenkirjeestä 1/2023.

Istutukset 2021

Inkoon kalatalousalue on vuonna 2021 istuttanut meritaimenta, kuhaa ja saaristosiikaa yhteensä 8 442 eurolla. Ankeriasta istutettiin Kyrkfjärdeniin, Barkarsundetin, Torsholmin kohdalla, Nötöfladanissa, Klevholmilla, Ramsjösundetissä sekä Bastön kohdalla toukokuussa. Kalojen keskipituus oli 10 cm ja keskipaino 1 g. Syyskuussa istutettiin kuhaa Tampereen Pyhäjärven kannasta istutettiin Degerölandetin kohdalla. Kalojen keskipituus oli 8 cm ja keskipaino 3 g. Lokakuussa istutettiin Bengtsårin siikaa kalasatamassa. Kalojen keskipituus oli 10,6 cm ja keskipaino 6,2 g.